Veel gestelde vragen / aanleverspecificaties – GD Design

Veel gestelde vragen / aanleverspecificaties


Hoe kan ik mijn bestanden aanleveren?
Wanneer je een bestelling plaatst waarbij bestanden nodig zijn dan kun je die via de productpagina uploaden. Je kan per product een bestand uploaden. Wil je je bestanden liever per mail aanleveren of heb je meerdere bestanden die je graag wilt uploaden? Dan kun je die naar ons toe mailen of per WeTransfer uploaden. Het mailadres dat je kan gebruiken is info[at]gdreclame.nl 

Welke bestanden kan ik aanleveren?
Onderstaande bestanden kun je bij ons aanleveren:

 • PDF
 • Ai / EPS (lettertype in contouren)
 • Indesign (lettertype in contouren)
 • PSD (lettertype in contouren)
 • JPG
 • PNG
 • TIFF
 • SVG

  Wil je dat we printen op de hoogst mogelijke kwaliteit? Lever dan een vector bestand aan (PDF, Ai, EPS). De gewenste minimale resolutie is 300 DPI.

  Geen idee waar we het over hebben? Lever dan gewoon het bestand aan dat je voorhanden hebt. We controleren alle bestanden op kwaliteit,mocht een bestand niet aan de kwaliteitseisen voldoen dan laten we je dit tijdig weten.


  Afloop & marge (voor grafische professionals):
  Standaard drukwerk: 3 mm afloop + 5mm rondom veilige marge.
  Social media frames: 1 cm afloop + 5mm veilige marge. 
  Stickers & Etiketten: 1 cm afloop + 5mm veilige marge.
  Spandoeken: 1 cm afloop + 5mm veilige marge.


  Ontvang ik een digitale proefdruk?
  Ja. Bij alle print bestellingen ontvang je altijd een digitale proefdruk. Nadat jij akkoord hebt gegeven op de digitale proefdruk zetten wij de order in productie en geldt de gekozen levertijd. We raden je aan om je mailbox goed in de gaten te houden. In de meeste gevallen ontvang je dezelfde dag nog digitale proefdruk. Heb je na 24 uur nog geen mail met digitale proefdruk binnen? Neem dan contact met ons op.

  Houd er rekening mee dat dat de mail met digitale proefdruk in je ongewenste mail / spam map terecht kan komen.  Verzenden jullie naar het buitenland?
  Ja. We verzenden naar de meeste landen binnen Europa. Via de webshop kun je kiezen voor Nederland & België. Heb je je order nodig in een ander land? Neem dan even contact met ons op zodat we de juiste verzendkosten kunnen berekenen.

  Kan ik mijn bestelling buiten de webshop om plaatsen?
  Ja. Je kan je bestelling doorgeven per mail, telefonisch of WhatsApp.


  Kan ik achteraf op factuur betalen?
  Zakelijke klanten kunnen bij ons op factuur bestellen. Je kan bij het afrekenen kiezen voor de optie ‘Op rekening’. Dit kan bij nieuwe klanten tot een bedrag van €250,-. We controleren de bedrijfsgegevens op juistheid. Zorg er dus voor dat alle bedrijfsgegevens goed zijn ingevuld.


  Kan ik een reclamatie indienen?
  We bieden je een 100% tevredenheidsgarantie aan. Wanneer een item beschadigd is of niet aan de kwaliteitseisen voldoet, dan zorgen we ervoor dat we met een passende oplossing komen. Indien je een klacht hebt kun je dat ons per mail kenbaar maken. Reclamaties moeten zo snel als mogelijk (met foto) aan ons kenbaar gemaakt.


  Kunnen jullie garanties geven over de leverdatum?
  Helaas zijn wij afhankelijk van onze vervoerders en kunnen geen garanties over de leverdatum geven. In de meeste gevallen leveren wij binnen de gekozen levertijd maar kunnen overmacht en onvoorziene omstandigheden niet vermijden.

  Ontvang ik een track and trace mail?
  Nee. Je ontvangt van ons geen geautomatiseerde track and trace mail. Wil je wel graag je pakket volgen? Laat het ons dan per mail weten.

  Wat zijn de verzendkosten?
  De verzendkosten verschillen per product. Voor een standaard (klein) pakket rekenen wij €6,50 en voor een groot/lengte pakket € 15,-.

  Kunnen jullie een ontwerp voor ons opmaken?
  Ja. Laat ons per mail weten wat je wensen zijn en we komen met een passende offerte. Heb je werk voor ons dat binnen 20 minuten geregeld kan worden? Dan doen we het helemaal gratis voor je.

  Kom je er niet helemaal uit of staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag en geen vraag is te gek.

  Nieuwsgierig naar de nieuwste producten en deals?

  We gaan je zeker niet spammen. Afmelden is niet nodig maar kan ten alle tijde ;-)

  GD DesignGD Design